Another frea-King border collie…

Jag vet att jag har sagt det förut, men nu är det på riktigt. Matte har blivit komplett galen. På riktigt. Jag trodde att hon lärde sig något när hon insåg att hon inte hann med Tweet…

Men det var tydligen att hoppas på för mycket. Nu säger matte att Ninja har blivit så stor och duktig och inte alls kräver så mycket träningstid längre. Han behöver bara en enda pinne till innan han är helt och hållet i klass 3. Jag förstår inte riktigt vad som har förändrats egentligen; stor har ju Ninja alltid varit. Och onödig. Duktig vet jag inte om jag skulle kalla honom heller. Alla vet ju att det inte är speciellt hård konkurrens i large.

Matte tycker i alla fall att det är dags att skaffa en ny valp. Herregud. Jag vill inte bo kvar i det här dårhuset längre. Finns det inte någon som kan ge mig det lugna hem jag förtjänar? Eller ska jag verkligen behöva stå ut med det här monstret på min ålders höst??

King1 King 2 King 3

Posted in Dagbok | 4 Comments

Idag

…är det exakt tre år sedan Ninja föddes. Matte tycker tydligen att det är värt att firas. Hon har glömt vilken pestigt jobbig valp han var. Hon kommer inte ihåg att han hade damp och inte kunde sova om hon inte lade in honom i hans bur och hängde tyg över. Precis som en papegoja… Hon kommer inte heller ihåg att han aldrig hade ro att kissa och bajsa när de var ute. Det kunde ta en timme innan han kom på att han var kissnödig. Inne kissade han däremot hur snabbt och lätt som helst, tills han var åtta månader… Han välte också gärna kompostgaller, stal mat från bänkar och bord, skrek och krafsade sönder tapeten i hallen när jag skulle få gå ut och träna. När det var hans tur att träna var han däremot inte så värst intresserad av det… Han hoppade på huvudet i alla geggiga diken som fanns och sen satte han framtassarna på vilt främmande människors rena, vita jeans. För att inte tala om hur han terroriserade mig och Cartman. Allt det där har min matte glömt. Nu lägger hon ut bilder av Ninja som valp på Facebook och gör hjärtan i statusfältet. Så larvigt.

Igår var vi i ridhuset i Fjärås. Jag och Cartman hjälpte matte att hålla privatlektion med Totte. Det var roligt. Sen tränade Ninja på nån löjlig bana som matte hade hittat i nån grupp på Facebook.

Posted in Dagbok | 7 Comments

Att överdriva

..ligger inte för mig. Speciellt inte när det gäller min egen förträfflighet. Jag skriver alltid bara fakta. Utan att lägga någon som helst värdering i någonting. Jag kan ju inte hjälpa att jag alltid har rätt.

Den här veckan har det iallafall varit sportlov. Jag har varit hos Astrid. Det har varit helt underbart förstås. Synd att matte hämtade mig idag. Hon förstår verkligen inte det där med naturliga drifter. Jag är ju till exempel en superspecialiserad knähund. Det är ju såklart fel att äga en superspecialiserad knähund, om man inte låter den sitta i knät. Hela tiden. Astrid förstår det. Men det gör inte matte. Jag lägger förstås ingen värdering i det. Jag bara konstaterar att det hon gör är FEL. Det är ju förstås upp till henne att tolka det hur hon vill. Att säga att någon gör någonting FEL betyder ju inget särskilt. Det kan man ju tolka som man vill. Det är ju inte mitt fel att jag alltid har rätt.

suck

Matte, Ninja och Cartman har varit i Fjugesta och träffat onödiga border collie-valpar. Äckligt. Jag vill flytta till Astrid.

Posted in Dagbok | 1 Comment

Är du sjuk, Udo

…eller är du verkligen på gott humör? sa matte i morse.

Vad var det för helt oprovocerat påhopp??? Jag är väl alltid på ett strålande humör?
Fast extra glad blir jag förstås när matte säger till Ninja att flytta på sig, så att jag kan säga godmorgon i lugn och ro. Matte har varit väldigt vänlig under den senaste tiden. Hon låter inte Ninja ligga i min koja i köket längre. Han får inte heller vara i soffan när jag ligger där. Det är väldigt skönt. Fast jag kan inte låta bli att bli lite misstänksam. När matte är så där hänsynsfull och inkännande brukar hon ha någon baktanke…

Förra helgen tävlade matte och Ninja i Halmstad. De kom trea totalt och vann en stor säck hundmat, en pärm för tävlingsböcker, vaccinationsintyg och sånt. Och så vann de en gratis träningstimma i Halmstad Hundarena. Det var ett väldigt bra pris, för då kan ju vi åka och hälsa på alla vi känner i Halmstad!

Posted in Dagbok | 5 Comments

OMG

Jag förstår inte hur folk orkar hållar på med nåt så meningslöst som tävlingslydnad…

Posted in Dagbok | 2 Comments

Jag visste väl

…att hunden är det smartaste djuret. Och pudlar är förstås smartast av alla hundar. Fast det är inte med i filmen. Har du en timme över, så är den ändå helt klart sevärd:

Posted in Dagbok | Leave a comment

Nytt år

Jag firade nyår i Skåne tillsammans med min nya extramatte. Hon är ganska liten och heter Astrid. Jag älskar Astrid. Hon brydde sig bara om mig. Det var helt klart det allra bästa nyårsfirandet på många år; jag slapp både Ninja och raketer. Jag skulle vilja bo hos Astrid för alltid.

Men nu är jag hemma igen och allt som vanligt. Det betyder att jag måste stå ut med Ninja och Cartman. Jobbigt. Idag var vi på Hundarenan och tränade. Det var ganska kul, men jag har en känsla av jag bara var någon sorts statist i Ninjas burträning… Jag fick nämligen inte göra några svåra saker alls. Bara typ leka lite och så hoppa över ett hinder. En gång fick jag faktiskt springa genom en tunnel också. Men varje gång jag gjorde något sprang matte till Ninjas bur och belönade honom. Hallååå?

Cartman tränade på sin löjliga lydnadsträning. Han ska tydligen springa tio meter till fyra koner som står i en fyrkant. Rutan kallas det. Han får tydligen inte springa nära konerna utan bara mitt emellan. Genom fyrkanten. Det tycker Cartman är svårt. Han glömmer hela tiden bort vad han ska göra och springer istället fram till en kon och låtsas kissa på den. Det är Cartmans bästa party-trick. Det är ett ganska roligt trick faktiskt, men jag vet inte riktigt vad det skulle ge för poäng i lydnadsklass 2…

Det lär vi få veta den nionde februari för då ska Cartman tävla. Fast innan dess måste han lära sig att stanna på kommando mitt i den där rutan. Och att växla mellan ligg och sitt ett antal gånger medan matte står fem meter bort. Och så lite andra onödiga saker också, som jag inte kommer ihåg just nu. Matte är skitnervös. Rätt åt henne. Är man så urbota dum att man betalar 225 kronor för att tävla i lydnad, så får man faktiskt skylla sig själv. Speciellt om man ska tävla med en hund som inte kan alla momenten när det bara är fem veckor kvar till tävlingen. Herregud så dumt.

2013

Posted in Dagbok | 2 Comments

Årskrönika

januari februarimarsaprilmajjunijuliaugustiseptemberoktobernovemberdecember

Posted in Dagbok | Leave a comment

Min matte

…har blivit vän med Gud på facebook. Det passar ju bra så här i juletid. Idag delade Gud ett foto. På facebook.

påven

Själv är jag inte med i facebook, för jag tycker facebook är barnsligt.

Posted in Dagbok | Leave a comment

Jul

godjul

Posted in Dagbok | 1 Comment